Liebster Award


posted by fiza saiza

9 comments

Haii...haii..haiii....

Masa duk belekII blog sendiri, tetiba tengok ada pengomen yang cute komen kat entri saya. Memang saya suka sesangat...maklumla blogger baru macam saya ni hati akan riang ria bila ada yang sudi baca dan komen entri saya..(^_________________^) tersenyum lebar.

Apepun, saya ingin mengucapkan terima kasih banyakII buat ikaikafaid kena sudi mencalonkan blog saya dalam Liebster Award ini. 

Pada mulanya agak terkialII juga bila ika bagitau "ika dah nominate blog fiza untuk Liebster Award tau". Jom Join!!. katanya...Dalam hati pikir apa benda tu?? Jadi, saya pun terjah blog beliau..
 
Rupanya satu segmen yang dapat kita beramah mesra dengan bloggerII lain.
semua ada
 
Apa lagi, peluang da ada depan mata, jadi saya grab sahaja peluang ini. Tanpa buang masa lagi jom kita mulakan...senang sahaja caranya.
 
Syarat-syaratnya :

1) List 11 facts about yourself.
2) Answer the 11 question  given to you.
3) Create 11 new questions for the bloggers you nominate.
4) Thank the person who nominated you and link back to their blog.
5) Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate.
6) Go to each bloggers page and let them know about the award.  

11 Fakta tentang saya :

1) Kaki Novel..Kalau da mula membaca memang tak peduli sesiapa da..^_^
2) Tak pandai potong kuku..Pasti bentuk kuku saya hancuss bila potong sendiri -_-
3) Tidak boleh tido dalam gelap.Penakut..(O_O) hehehe
4) Anak ke-2 daripada 5 beradik.Masa kecik selalu kena beralah dengan kakak dan adik..@_@
5) Ada lesung pipit..Bagi saya sangat pelik ada lekuk dipipi bila nak senyum..~_~
6) Tak suka kucing.Walaupun, kat rumah mama penuh dengan kucing peliharaan dia..@_*
7) Tak boleh makan pedas.If makan pedas..alamatnya berumah di ladies room je la...#_#
8) Tak makan lauk sardin atau karipap sardin. Pasti muntah...erkkk.. +_+
9) Tak makan sayur putih seperti taugeh...ApaII sayur hijau boleh makan siap ratah lagi..hehehe#_# 
10) Kuat minum air mineral.Sehari 1 botol besar diperlukan.^_^
11) Merantau ditempat orang..Dari sekolah lagi da tinggal di asrama..jadi,sudah biasa tinggal berjauhan dengan keluarga. O_*

Soalan cepu emas dari cik ika :

1) Blog apa yang selalu uolls update perkembangannya?kenapa?
--> Namee Roslan...sebabnya cerita yang menarik dan pelbagai tips yang berguna. Saya jadikan blognya sebagai mentor dan inspirasi dalam menghasilkan blog...

2) Dalam sehari berapa kali uolls ucap terima kasih pada mak ayah?
--> Alamakk...tersentap mak nOkks dengan soalan ni..Nampak sangat jarang sekali ucap terima kasih. Terus call mama & mengucapkan terima kasih atas segalanya..

3) Apakah aktiviti yang paling gila uolls buat sepanjang hidup uolls?
--> Hurrrmmm..puas pikir tak tau aktiviti apa yang paling giler yang pernah buat sepanjang hidup..macam tak ada je.. Ni soalan yang paling last jawab sebab tak leh pikirkan jawapannya..hehehee

4) Hadiah apa yang akan uolls beri pada orang tersayang?tak kisah la 
    family/bf/gf
--> Hadiahkan tudung atau baju untuk mama sempena hari kelahiran dan sambutan hari ibu..Maafla ma, tak mampu nak belikan barang kemas walaupun tahu itu kesukaan mama..huhuuu

5) Sedang uolls duduk dalam train sambil pegang barang yang banyak dan ada 
    seorang warga emas berdiri hadapan uolls,apakah tindakan uolls?
--> BuatII tidur..ehhh...ehh..tipu je tau!! Harusla terus bangun dan utamakan warga emas untuk mereka duduk. Kitakan masih muda & masih kuat untuk berdiri sambil pegang barang yang banyak.. :)
         
6) Perkara pertama yang uolls buat sebaik sahaja bangun daripada tidur...
--> Terus minum air masak.. Memang hantu air suam saya ni...
 
7) Antara sahabat dan kekasih,mana pilihan uolls?Alasan?
--> Errkkk...pilih keduaIInya..Alasannya keduaIInya sangat penting..boleh ker bagi jawapan macam ni..huhuu
 
8) Belajar di IPTA atau di IPTS,mana uolls rasa lagi bagus?
--> Bagi saya IPTS lebih bagus sebab lebih banyak menggunakan kelas lab berbanding IPTA banyak belajar teori. Masa belajar dulu,dalam kelas lab...saya banyak curiII online FB berbanding dengar apa yang lecturer ajar..jangan tiru perbuatan saya..tak bagus!! huhuuu
 
9) Target untuk tahun ini ada yang sudah tercapai tak?Nyatakan.
--> Belum tercapai lagi. Nak simpan duit ikut target..tapi, lum tercapai...huhuuu
 
10) Favorite cartoon yang paling uolls suka tengok sampai hari ini?Kenapa eh?
--> Hurmmm rancangan kartun tak ada, tapi rancangan paling disukai...goo..gooo power ranggers!! Kononnya nak selamatkan dunia dari kejahatan raksasa..Selalu berangan jadi perempuan yang pakai custome warna pink..hehee
 
11) Dengan duit 50 sen apa yang uolls dapat beli?
--> Jika zaman sekolah saya duluII 50sen boleh beli air anggur + nasi lemak. Jika sekarang 50sen nak beli gulaII pun tak cukup.. Sadisnya...

Soalan saya kepada anda..Mudah sahaja.. :)


1) Mengapa anda menghasilkan blog?
2) Sebelum tidur apa yang anda lakukan?
3) Subjek yang buat anda tertekan?
4) Ketika bosan, apa yang anda lakukan?
5) Pernah didenda oleh cikgu / pensyarah didalam kelas? Sebabnya?
6) Apa yang anda lakukan apabila ada rasa ketidakpuasan hati pada sesuatu perkara?
7) Kenangan manis yang tidak dapat anda lupakan? 
8) Anda obses terhadapa apa?
9) Perkara yang anda hendak jauhi?
10) Apakah makna kawan baik pada pandangan anda?
11) Tinggal di kampung atau bandar pilihan anda? Nyatakan.

Ucapan :


Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih buat ika kerana nominate blog saya yang sangat super duper simple ini untuk Liebster Award. Saya tidak gentar dan cabaran anda saya telah sahut!! :)

5 calon yang terpilih...jengg..jenggg :
 

Oklah, pastikan anda menjawab soalan dengan hati yang tenang dan ikhlas lalu jawapan itu disalurkan ke jari jemari gebu anda dan pantas memaparkan diruangan blog anda. Salam persahabatan dari saya. :)

Selamat bergembira dengan Liebster Award ini.

9 comments

Leave a Reply