Tentangku

Hi kawanII,

Tentangku...tiada yang istimewa tentang saya...saya cuma manusia biasa yang hidup seperti manusia biasa jugak..hehehee... Sebagaimana blog saya kelihatan yang begitu simple, begitulah saya juga yang simple sahaja orangnya.
 
Semasa saya berumur 16-17tahun, saya bersekolah di Sek.Vok.Puteri, Temerloh dan tinggal di asrama.. Ketika di sekolah ini saya amat aktif bersukan terutama dalam acara larian..Saya dapat piala untuk olahragawati diperingkat sekolah..hebat kan??? :)
 
Kalau sekolah sebelumnya, memang susah untuk saya masuk dalam apa jua aktiviti sukan kerana senior sekolah lama pilih kasih sesangat. Mereka lebih memilih kepada adikII angkat mereka..huh!! :/
 
Nasib baik saya bertukar sekolah, dapat jugakla saya tonjolkan bakat dalam bidang kesukanan dan juga persatuan..hehehee.. Tapi itu semua duluII punya cerita..sekarang mau naik tangga pun da semput...adesss -_-
 
Habis sekolah, saya menyambung pelajaran mengambil sijil di Melaka, dan tinggal bersama ibu saudara hampir setahun. Kemudian saya pulang ke kuantan dan menyambung diploma pula dalam jurusan multimedia di Cosmopoint kuantan selama 3 tahun.
 
Ketika saya belajar, saya bekerja partime di bahagian banquet di vistana hotel. Ramai yang ingat saya belajar dalam bidang perhotelan kerana saya buat partime disitu..hehee.. Sehingga la saya tamat belajar.
 
Kemudian saya dapat bekerja di sebuah kedai gambar di area kuantan jugakla..sebagai pereka grafik. Masa mulaII masuk kerja katanya saya buat kerja dalam opis sahaja dan bekerja ikut office hour. Tetapi, selepas masuk kerja selalunya saya kena jaga kedai..bukan buat keje kat opis..Kadang kala kena jaga kedai sampai malam.
 
Tapi, tak apalah..untuk mencari rezeki, saya tak kisah... Tapi, lama kelamaan agak bosan jugak kerja kat situ kerana rasa kerja tu tidak mencabar minda dan kreativiti saya.
 
Setahun kerja disitu..saya mula rasa inginkan perubahan dalam kerjaya saya..saya berhijrah ke KL dan sambung belajar pula di peringkat ijazah dalam jurusan Multimedia juga di Kuala Lumpur Metropolitan University (KLMU)..Saya habis sahaja belajar di KLMU pada bln April 2011.
 
Sebulan kemudian, saya mendapat tawaran bekerja di syarikat saya bekerja sekarang ini di Kuala lumpur. Saya mula bekerja pada Mei 2011 hingga hari ni..
 
Alhamdullilah, berkerja dengan syarikat ini saya dapat belajar banyak benda dan mendapat bos yang baik kerana memberi tunjuk ajar kepada saya dan masih banyak lagi yang perlu saya pelajari dan tingkatkan pengetahuan saya.
 
Saya harap dapat sambung belajar lagi, jika ada rezeki lebih la..
 
Itu sahaja rasanya tentang saya yang dapat dikongsikan bersama :)

I love myself the way I am. And if ever someone would love me, he'll love me for being myself and not for being just a low class imitation of someone else.