Archive for August 2016

Melukis cara scan QR code


posted by fiza saiza

No comments

As salam...

Ini kisah di pejabat saya, apabila budak programmer (Alfred) minta tolong saya lukiskan cara untuk scan QR code pada sekeping kertas menggunakan telefon. Katanya, nanti nak whatapps kt client gambar tu... katanya lagi, da explain kt client sebelum tu.. tp, client tak faham... (-_-')

Apa punye request dari Alfred ni.... nasibla mase tu keje tak banyak... jadi bolehla lukis2.. katanya, I nak top view which is can see the hand hold the handfon at the middle... tapi, jariII must straight, xnak tutup camera bawah.. mcm tu la ayatnya..

Haa...jadi inilah hasilnya... hahahaaa



Alahaii... macamII kerenah client ni..okla, itu je nak citer..bye!


Selamat Menunaikan Haji buat Mak & Ayah!


posted by fiza saiza

2 comments

As salam,

Maafla selalu on off berblogging ni, sebab ikut mood... boleh tak macam tu? hahahahaa

4 August baruII ni, saya bersama suami dan keluarga belah suami pergi ke tabung haji kelana jaya untuk hantar mak mertua dan ayah mertua ke sana. Alhamdullilah.. mereka menjadi tetamu Allah untuk menunaikan haji di Mekah selama 45hari.




Kami mendoakan perjalanan pergi dan pulang mak ayah dengan selamat. Semoga sihat selalu saat di tanah suci, kembali ke tanah air dengan selamat dan menjadi haji mabrur... Amin